Het gaat om de zeehond

Hessel Wiegman heeft zijn hele leven met liefde en passie opgeofferd aan het verzorgen van hulpbehoevende zeehonden en had als grootste wens dit nu eindelijk in een officiële (nood-)zeehondenopvang te kunnen doen. De Stichting Zeehondenopvang Terschelling helpt mee aan Hessel zijn droom.

Mijn passie is helpen. Daar doe ik alles voor. Het zit nou eenmaal in mij om ‘deze beestjes’ te helpen.

Hessel Wiegman

29 april 1947 - 10 februari 2017

Waarom een opvang op Terschelling

Voor de zeehond is Terschelling het centrum van de Wadden. Terschelling ligt namelijk midden in het grootste zeehondengebied, dus hoort de wettelijk verplichting van zorg aan hulpbehoevende zeehonden ook op Terschelling te geschieden. Eigenlijk best raar dat die er nog niet is, toch? Met name in de winter en met lastige weersomstandigheden zijn er veel zeehonden te vinden op Terschelling. Een opvang op het eiland in plaats van op het vaste land zal de dieren veel stress besparen gezien de veel kortere reis,- en wachttijden.

De locatie staat er niet zomaar

Er wordt momenteel ongelooflijk hard gewerkt op Terschelling om de opvang van zeehondenpups in goede banen te leiden. De opvang die wij moeten realiseren moet wel aan de eisen voldoen en dat heeft tijd nodig. De opvang moet nog worden opgebouwd op het van de gemeente gekregen stuk grond op industrieterrein Nieuwe Dijk bij West-Terschelling. Drie te gebruiken containers van een oud noodschoolgebouw staan nog bij de buitendienst van de gemeente.

Wij hebben nu pas de ruimte en de tijd om alles te installeren. Want zonder water, stroom en riool kun je geen zeehondenopvang beginnen. Niet alleen de regels van de FUMO maar ook de hygiene en comfort moeten in orde zijn.

Dit noodschoolgebouw bestaande uit 3 geschakelde containers moet worden opgeknapt en voorzien van een inrichting.

Deze gewonde zeehonden-pup heeft een bebloede bek. Hij heeft waarschijnlijk last van longwormen.

Jullie steun

Om de opvang op orde te brengen hebben wij geld nodig. Daarvoor vragen wij steun aan jullie.

Wat kunt u doen

U kunt zelf weten wat u wilt overmaken. Er zijn meerdere opties. Eenmalig een bijdrage of elke maand een klein bedrag.

Doneer nu

Help ons de droom van Hessel waar te maken. En let wel, het gaat om de ZEEHOND!

Help mee aan de droom van Hessel

Zorg voor een goede opvang op Terschelling Doneer nu