Er wordt ongelooflijk hard gewerkt op Terschelling om de opvang van zeehondenpups in goede banen te leiden. We willen vooral de pups laten liggen, de moeders zijn in de buurt. Maar helaas zijn er nog badgasten die te dichtbij komen waardoor de moeders vertrekken. Laat ze aub met rust.

Pups die geholpen moeten worden verzorgen wij. Er zijn inmiddels meerdere onderweg naar Pieterburen. We hadden ze graag opgevangen op Terschelling maar de gemeente heeft ons te lang laten zwemmen in de bureaucratie dus kiezen wij eerst maar voor deze noodoplossing.

De opvang die wij moeten realiseren moet wel aan de eisen voldoen en dat heeft tijd nodig. Niet alleen de regeltjes van de FUMO maar ook hygiene en comfort. Om de opvang op orde te brengen hebben wij geld nodig.

De opvang op een van de gemeente gekregen stuk grond op industrieterrein Nieuwe Dijk bij West-Terschelling moet nog worden opgebouwd. Drie te gebruiken containers van een oud noodschoolgebouw staan nog bij de buitendienst van de gemeente. We hebben nu pas de ruimte en de tijd om alles te installeren. Zonder water, stroom en riool kun je geen zeehondenopvang beginnen.

Daarvoor vragen wij steun aan jullie.

Ons bankrekeningnummer is : NL84TRIO0212417177

Ten name van St. Zeehondenopvang Terschelling

(Let op na de LETTERS TRIO begint het nummer met een nul). Maak je geld over vanuit het buitenland? De BIC van Triodos Bank is TRIONL2U.

Hessel heeft zijn hele leven opgeofferd aan de opvang en heeft als grootste wens dit nu eindelijk met zorg en liefde te kunnen doen zonder gezeur en bemoeienis van buitenaf. Terschelling is het centrum van de Wadden waar in deze tijd van het jaar, met weersomstandigheden als nu, de zeehond onze hulp nodig heeft.

Help ons de droom van Hessel waar te maken. En let wel, het gaat om de ZEEHOND!

#DELEN & #DONEREN is lief!