Fantastisch nieuws 🙂 De gemeente Terschelling heeft op het bedrijventerrein aan de Nieuwe Dijk een locatie gevonden waar wij zeehonden mogen opvangen.

De stichting Zeehondenopvang Terschelling kan voor 1 Euro per jaar een kavel huren. Verder stelt de gemeente portacabins voor 1 Euro beschikbaar, die eerder gebruikt zijn als noodlokalen voor scholen. De overeenkomst geldt voor maximaal drie jaar. Daarna moet bekeken worden of deze plek de meest geschikte is. De gemeente Terschelling gedoogd de zeehondenopvang zonder problemen, totdat de omgevingsvergunning voor de opvang rond is. Zolang deze aanvraag loopt, zal de gemeente een gedoogbeschikking afgeven.

Op 8 maart ontvingen wij reeds een ontheffing van het Ministerie van Economische Zaken, Minister van Dam, om zeehonden op te mogen vangen voor de eilanden #Terschelling en #Vlieland (http://bit.ly/2aVRK3c)

Wanneer de opvang open gaat (voor bezoekers) is nog onbekend, er moet eerst hard worden gewerkt om alles in orde te maken. Maar als het zover is, komen wij natuurlijk in de lucht!

In tussentijd mag je alvast onze pagina delen en je vrienden, vriendinnen, familie, kennissen, je buurvrouw & buurman, collega, opa en oma, uit nodigen om onze pagina leuk te vinden, zodat wij heeeeel veel volgers krijgen, hartelijk dank alvast! Vinden wij leuk (y)